Hoe gaat dat op zo'n avond? We kunnen gebruik maken van de ontmoetingsruimte van Catharinenberg. Om 19.00 uur zijn we bij elkaar en gaan dan de stem opwarmen met canons en kleine oefeningetjes zodat we daarna uit een van de liedjesboeken kunnen beginnen te zingen. Bij een nieuw lied, zingt Willem het een paar keer voor en leert het koor stap voor stap het lied onder de knie te krijgen.

Wat we vaak doen: De groep kiest uit het boek drie liedjes die we gaan zingen en oefenen. Vervolgens worden er weer drie uitgezocht. Zo gaat dat door tot 20.00 uur: Tijd voor een verfrissing met wat lekkers erbij. Na deze korte pauze zingen we verder tot ongeveer 21.00 uur en sluiten we meestal de avond af met een slotlied.

Niet alleen zingen: Regelmatig roepen liedjes herinneringen op: dat zult u vast herkennen. Als u die met de groep wil delen, vinden we dat wel leuk! Vandaar de naam 'Memories'. Want liedjes zijn vaak gekoppeld aan (meestal leuke, maar soms ook minder aangename) gebeurtenissen uit iemands leven. Een paar koorleden krijgen 'danskriebels' als ze bepaalde liedjes horen. Er wordt dan ook af en toe een walsje of een foxtrotje gedanst op zo'n avond, terwijl de rest van het koor lekker zingt. Soms neemt Willem een tas vol percussie-instrumenten mee. Dan begeleiden we onszelf met ritmes.

Wilt u iemand meenemen? Sommige koorleden kunnen niet zelfstandig komen, zijn minder mobiel, hebben wat hulp nodig. Zij nemen een 'maatje' mee op zo'n avond. Dat kan een zoon, een dochter, een buurvrouw of een kennis zijn die het ook leuk vindt om te zingen. Iemand die u - en zichzelf -een fijne avond gunt. We verwelkomen deze 'maatjes' natuurlijk van harte: Zonder hen zou zo'n avond niet mogelijk zijn. Naast Willem zijn er ook enkele vaste vrijwilligers die helpen tijdens het zingen en zorgen voor 'het natje-en-het-droogje'.

Hoe gaat dat praktisch? U kunt deze en meer informatie ook vinden op deze website: www.memorieskoor.nl  U kunt zich aanmelden via dit telefoonnummer:013-5294999.(Vragen naar Cindy van Ierland.)

Of stuur een mailtje naar Lia van de Water.

U betaalt €3,00 per persoon/keer, voor een periode vooruit, zodat we niet te vaak met de administratie hoeven bezig te zijn.

U kunt het geld overmaken op rekeningnr. NL32 RABO 0131295187 tnv. Stichting Amaliazorg, onder vermelding van 'Memories 2017 2e kwartaal' of bij de eerste bijeenkomst contant betalen. U ontvangt dan een persoonlijke knipkaart voor Memories.

Houdt u van zingen en gezelligheid?

Rekent u zichzelf onder'de ouderen'? Bent u op donderdag- avond nog vrij?

Kom dan naar Memories, een koor waar u zich zeker thuis zult  voelen.

Waar?

Amaliazorg locatie Catharinenberg